CV


Sinds januari 2009 heb ik in Son mijn eigen praktijk: De Rode Meridiaan. Een bewuste naam want met de massage werk ik op de Qi-stroom, de energie stromen oftewel de meridianen, van het lichaam. Dat is de basis van shiatsu. De kleur rood wordt in China geassocieerd met leven en staat tevens voor geluk.

Ik ben in 2004 gestart met de driejarige opleiding ShiatsuMassageTherapie Shu Ha Ri bij Qing Bai te Nijmegen. Deze heb ik in 2007 afgerond, aansluitend heb ik de cursus Westers Medisch Basis gevolgd. Dit is een eenjarige studie van de westerse anatomie, fysiologie en pathologie.
Daarna heb ik 1 jaar bij de shiatsu-opleiding geassisteerd.
De aanvullende opleiding Shiatsu stoelmassage heb ik gevolgd bij Détente Institute te Amsterdam.
Ik ben in het bezit van een EHBO diploma.

Ook heb ik een aantal verdiepingscursussen gevolgd op Shiatsu-gebied:
- depressie en chronisch vermoeidheidssyndroom;
- kanker in de shiatsupraktijk;
- shiatsu in zitpositie;
- tai Chi (bewegingen gebaseerd op de oosterse leer van yin en yang);
- taoïstische orgaanmassage (blokkades en spanningen in overwegend het buikgebied worden op een directe, diepe én zachte manier vrijgezet);
- NAET Basic;
- shiatsu stoelmassage.

Beroepsvereniging Zhong
Ik ben lid van ZHONG. Dit is de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Het is de landelijke beroepsvereniging voor TCG therapeuten. De Chinese geneeskunde is één van de oudste geneeswijzen ter wereld en wordt al eeuwenlang door meer dan een kwart van de wereldbevolking gebruikt.